Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Vosak pcelinji proizvod 

Prodaja cistog pcelinjeg voska 100grama  350 dinara


Cenovnik svih nasih pcelinjih proizvoda

Vosak se smatra univerzalnom sirovinom, jer se može koristiti za oko 2000 različitih namena. U praksi se najviše koristi za izradu voštanih satnih osnova, čime se ubrzava i usmerava izgradnja pčelinjeg saća, zatim u proizvodnji voštanica(sveća).

Posebnu primenu vosak je našao u narodnoj i savremenoj medicini: spravljanje lekovitih masti, flastera, kremova, voštano mlečnih bombona, izrada kozmetičkih preparata.

U medicini vosak se koristi u obliku mednog saća čije žvakanje je pogodno za čišćenje nosnog dela ždrela, kod zapaljenja viličnog sinusa, astme i polenoze.

Značajnu ulogu vosak ima i u stomatologiji i traumatologiji. U traumatologiji se koristi posle skidanja gipsa. Vosak se, zatim, koristi kod opekotina, sportskih povreda i u plastičnoj hirurgiji.

Kod bronhijalne astme i drugih respiratornih tegoba vosak može da se rastapa na krpu i stavlja na grudi da ostoji u toku noći.

Kolut od 100 grama voska dovoljan je za 3 rastopljene krpe.

Prodajemo isključivo vosak od voštanih poklopčića iz mladog saća kao najkvalitetniji vosak koji se može naći u košnici.

Njime pčela zatvara saće, svoje ostave sa medom i on je po svojoj prirodi najkvalitetniji i može se koristiti u medicini i kozmetici.