Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Cena proizvoda Orah u medu je 350 gr 600 dinara

Med i orah dobitna kombinacija. Med i orasi štite od prehlade i pospešuju plodnost... Kombinacija meda i oraha stimuliše lučenje estrogena, progesterona i testosterona, pa je zato preporučljiva i muškarcima i ženama. Med i orasi u kombinaciji se koriste od davnina kao koktel vitamina i antioksidanata.

Poznate su brojne zdravstvene koristi ovog preparata u ishrani, ali i nezi kože. Dnevno ne bi trebalo uneti u organizam više od 100 grama ove mešavine. Kako ova kombinacija utiče na potenciju i plodnost Istraživanja kažu da miks meda i oraha podiže energiju, ali i da utiče na cirkulaciju u toku seksualnog odnosa. Pored toga, stimuliše lučenje najvažnijih polnih hormona estrogena i progesterona, kao i proizvodnju testosterona kod muškaraca. Inače, jedinjenje azotni oksid koja se takođe nalazi u medu, pronađena je u krvi muškaraca nakon seksualnog odnosa. Zbog toga se osobama koje imaju problem sa plodnošću i libidom savetuje da redovno konzimiraju med u umerenim količinama.

Orasi sadrže značajnu količinu cinka koji je važna supstanca u procesu stvaranja sperme. Zbog toga je kombinacija meda i oraha jedan od najomiljenijih i najrađe korišćenih afrodizijaka, ali i preparata koji mogu da pomognu u lečenju neplodnosti. Orasi štite organizam od upala i malignih oboljenja U orasima se nalazi alfa-linoleinska kiselina (ALA), jedna iz grupe Omega-3 masnih kiselina. Ova vrsta voća sadrži više te dobre masnoće od svih drugih iz porodice koštunjavih plodova. Unošenje u organizam ALA utiče na smanjenje telesnih masti, regulaciju telesne težine i eliminaciju viška tečnosti. Pored toga, orasi obiluju biljnim vlaknima, proteinima, velikom količinom mangana i nešto manje gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i B vitamina. Mangan je važan za mineral koji utiče na čvrstinu i gustinu kostiju. Takođe, učestvuje u proizvodnji kolagena, i bržem zarastanju rana.

I orasi, kao i med, sadrže antioksidante koji čuvaju organizam od slobodnih radikala i sprečavaju upalne procese. Poznato je da antioksidanti imaju ulogu u prevenciji malignih oboljenja, oboljenja srca i krvnih sudova, kao i  neurodegenerativnih oboljenja. Uz to, poboljšavaju varenje i utiču na ravnotežu crevne flore.

 

Cena proizvoda Orah u medu je 350 gr 600 dinara