Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kada se kombinuju, med i lekovita svojstva kurkume postaju moćnija, što ga čini lekom koji može da se bori protiv uobičajenih prehlada i gripa, a istovremeno obezbeđuje i druge koristi koje doprinose boljem i zdravijem životu.

Kurkuma i Med – Lekovita Svojstva
Lek od meda i kurkume, ima:

Protivupalno dejstvo
Olakšava varenje
Jako antivirusno dejstvo
Uništava bakterije
Umanjuje gorušicu
Otklanja bolove
Poseduje antikancerogena svojstva
Štiti od gljivičnih upala
Deluje kao antiseptik
Kurkuma i Med – Hranljive Materije (Nutritivna Svojstva)

Koristi Ovog Moćnog Leka?

Lek od kurkume i meda može biti od velike koristi onima koji pate od hroničnih bolova i upala, ali i onima koje muče česte gorušice ili uznemireni stomak i grčevi.

Lek je takođe koristan za ublažavanje i lečenje kašalja, blagih napade astme, teškog disanja, simptoma prehlade i gripa, bakterijskih infekcija, upale grla i simptoma alergije.

Uzimanje leka svakog dana, može pomoći u sprečavanju srčanog udara, šloga, visokog krvnog pritiska i nekih vrsti raka.

Med i kurkuma u kombinaciji su čak bili korisni u lečenju inflamatornih bolesti creva kao što je Kronova bolest, Sindroma iritabilnog creva (IBS) i ulceroznog kolitisa.

Neki čak tvrde da je ovaj lek odličan u borbi protiv migrena!Prema nekim stručnjacima, kurkumin takođe može da pomogne ljudima da spreče rak. Pun je antigljivičnih i antibakterijskih svojstava koja mogu da nam pomognu u borbi protiv brojnih bolesti. Istraživanje tvrdi da kurkumin može da pomogne ćelijama da prežive jaku upalu.

Takođe štiti DNK. Utiče na 700 gena u našem telu i leči više od 160 zdravstvenih problema. Njegova anti-upalna svojstva da mogu nam pomognu da izlečimo stanja kao što je osteoartritis.

Mnogi stručnjaci tvrde da kurkuma može da nam pomogne da lečimo probleme sa jetrom, probleme sa disanjem, autoimune poremećaje i neurološke probleme.

Sadrži jedinjenje zvano turmeron, koje može da posluži i kao prirodni lek protiv Alchajmerove bolesti. Može da poboljša funkciju mozga i popravi moždane ćelije.

Veoma jaka antioksidativna i antiinflamatorna svojstva kurkume mogu da pomognu u lečenju mnogih vrsta raka, kao što su: rak želuca, dojke, pluća, jetre i debelog creva. Ovo je odlično jer ostavlja zdrave ćelije netaknutim, a utiče na maligne ćelije.
Upotreba: 3x1 kašičica dnevno pre jela da se masa rastopi u ustima.