Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

Sveza perga sveza cista perga vrelo med danijel babusnicasveza cista perga vrelo med danijel babusnica

 

Perga 10 gr 1000 din

 

40 gr 3500 din

 

U cenu nije ukljucena cena dostave. Saljemo posiljke Post Ekspresom iskljucivo , kupac snosi troskove dostave.

 

 Sta je perga Perga - izuzetno kvalitetna hrana, jedan od najkvalitetnijih proizvoda od pcela. Ona predstavlja fermentisani polen. Pcele unose polen u sace, lageruju ga, obogacuju enzimima i on fermentira minimum 21 dan u kosnici. Kada je perga sazrela pcele je konzerviraju tankim filmom od meda Devet puta je kvalitetnija od polena, brze i bolje se usvaja u organizmu od polena .

Moze se cuvati u zamrzivacu 14 godina bez promene svojstava zato sto je potpuno fermentisana. U procesu dobijanja perge sve se vrši ručno i to je dug i mukotrpan posao sto pored kvaliteta perge značajno utiče i na samu cenu. Koje su prednosti perge u odnosu na polen .Jedan od razloga zasto pcla polen pretvara u pergu je i taj sto tako pravi slozenu hranu bogatu belancevinama i aminokiselinama. Perga kao slozena hrana u sebi sadrzi hranjive sastojke iz raznih vrsta polena. Polen od samo jedne vrste biljne vrste nema sve potrebne hranjive materije stoga pčela spravljajuci pergu miksuje razne vrste polena zajedno.

Perga je po hemijskom sastavu drugačija od polena, lako svarljiva i brze deluje u procesu ozdravljenja. Perga je posebno pogodna kod problema sa varenjem jer zahvaljujuci svom sastavu lako se usvaja u crevima i poboljsava razmenu materija u organizmu. Perga ima vise slobodnih amino kiselina, vitamina K i folne kiseline u odnosu na polen kao i veći stepen kiselosti. Ona poseduje sve esencijalne aminokiseline dok polenu mogu nedostajati od 2 do 4 esencijalne kiseline zavisno od koje biljke je pčela skupljala polen. Takodje perga sadrzi 9% vise masnoće u odnosu na polen. Razlika izmedju perge i polena pored nutritivnog sadrzaja je i ta što zrna polena koja su mikroskopske veličine sadrze celuloznu opnu koja mora da nabubri i pukne da bi njegov sadržaj bio iskoristljiv. To kod perge nije slucaj, ona je potpuno fermentisana i odmah spremna za upotrebu. U procesu fermentacije pcela dodaje u pergu gljivice, kvasce i bakterije od znacaja za ljudsku upotrebu. U kosnici pergu pčele deponuju u saće za ishranu larvi i kao rezervu hrane za odgoj novih generacija mladih pčela. Rezerva perge u kosnici je veoma značajna za bezpašan period u godini kada nema dovoljno polena u prirodi ili vremenski uslovi otežavaju njegovo sakupljanje.

Za sta se upotrebljava perga

Perga se koristi kao kao dodatak svakodnevnoj ishrani u kojoj postoji nedostatak belancevina, vitamina i minerala.

Upotrebljava se kod bolesti nervnog i endokrinog sistema,

kod bolesti zeludca i dvanaestopalacnog creva.

Ona povecava broj eritrocita i hemoglobina u krvi.

Jača imunitet povecava otpornost od infekcija, obnavlja crevnu floru, poboljsava rad prostate i potenciju,

odrzava vlaznost koze.

Jaca vid uz pomocvitamina A, sto je narocito bitno u digitalnom dobu

. Pergu narocito koriste osobe izlozene stetnom zracenju - u rendgen salama, na rizicnim poslovima ili posle dijagnostickih pregleda.

Kod osoba sklonih alkoholizmu perga vraća u organizam preko potrebne vitamine i minerale koje je alkohol prethodno unistio, poboljsavajuci znacajno stanje te osobe.

U lekovite svrhe perga se koristi jos za:

  1. Poboljsanje apetita
  2. Za bolji rast dece
  3. Kao anti-aging sredstvo
  4. Jačanje imuniteta
  5. Kod alergija
  6. Za lecenje gripa
  7. Pospesuje izbacivanje toksina
  8. Balansiranje poremećaja endokrilnih zlezdi
  9. Jacanje psihofizickih sposobnosti
  10. Kod arteroskleroze
  11. Kod hipotenzije i hipertenzije
  12. Za bolje pamcenje.
  13. Stimulise rad mozga
  14. Snizavanje holesterola
  15. Poboljsava raspolozenje i povecava otpornost na stres
  16. Jaca misice uz pomoc vitamina E .
  17. Zastita organizma od stetnog zračenja.
  18. Kod bolesti krvnih sudova
  19. Kod stanja posle infarkta i mozdanog udara
  20. Jacanje imuniteta
  21. Oporavak osobe posle izlozenosti organizma stetnom zracenju
  22. Lečenje alkoholizma
  23. Lečenje prostate
  24. Kod hronicnog zatvora
  25. Oporavak kod teskih bolesti
  26. Usporava rast tumora
  27. Lecenje policisticnih jajnika
  28. Kod rešavanja problema sa sterilitetom

 

Perga je jedan od najkvalitetnijih proizvoda koji se moze naci na pcelinjaku. Ona predstavlja fermentisani polen. Pcele unose polen u sace, lageruju ga, obogacuju enzimima i on fermentira minimum 21 dan u košnici.Kada je perga sazrela pčele je konzerviraju tankim filmom od meda Devet puta je kvalitetnija od polena, bolje svariva jer je bez omotaca. brze i efikasnije deluje na organizam od polena. Moguce je cuvati u zamrzivacu 14 godina bez promene svojstava. Pcele svoje potomstvo hrane iskljucivo pergom i zbog toga je zovu jos i pcelinji hleb. Bez nje bi zivot bio nezamisliv razvitak i opstanak pčela u prirodi. Dobija se vrlo tesko i mukotrpno tako sto se rucno vrsi zumbanje iz svake celije saca u kome se nalazi . Pored kvaliteta to je i veliki faktor koji utiče na cenu perge.

 

Nacin Upotrebe perge Perga se upotrebljava na dva nacina. Prvi nacin podrazumeva upotrebu perge u izvornom stanju u obliku granulica na taj način sto se nekoliko granulica sto duze otapa u ustima.

 

Dnevna doza :

Za odraslog coveka je dva grama perge.

Za decu od 2-4 godine 0,7 grama perge.

Za decu od 4-12 godina 1 gram perge.

Granulice perge su razlicite velicine. Dva grama perge iznosi oko 15-16 granulica.

 

 

Najbolje je dnevnu kolicinu perge rasporediti na tri dela i uzimati 3 puta dnevno pre obroka na pola sata. Pergu je potrebno sto duze otapati u ustima i do obroka ne treba piti vodu. Na takav nacin dolazi do usvajanja korisnih materija jos u sluzokozi usne duplje. Moguce je uzeti i vecu kolicinu perge, nece biti nikakve stete po organizam ali nece biti ni vece resorbcije samim tim ni vece koristi u organizmu pri normalnom funkcinisanju.

Izuzetak su sportisti i osobe pod velikim fizickim naporima koji mogu uzimati do 4 grama u toku dana. Ukoliko postoji nelagodnost prilikom uzimanja perge na gladan stomak kod osoba kojima ne prija uzimanje bilo čega pre obroka, pergu tada uzimati sat vremena posle obroka.

Drugi nacin je upotreba perge u medu. Izmrvljenja perga se pomesa sa medom i to na taj nacin sto se samesa 60g izmrvljene perge sa kilogramom meda.

 

Mesavina sa medom se upotrebljava :

Za odraslog coveka 2-3 puta dnevno po jednu kasicicu.

Za decu od 2-4 godine 2-3 puta dnevno po 1/3 kasicice.

Za decu od 4-12 godina 2-3 puta dnevno 1/2 kasicice.

 

 

nas proizvod sveza perga prodajanas proizvod sveza perga prodaja