Med u Boksesima

Saće u medu - Med u saću prestavlja kombinaciju meda i voska u svetlom devičanskom saću tj u saću u kojem nije bilo izvodjenja legla. Kombinacija meda i voska prestavlja sinergiju lekovitih i hranjivih osobina meda i čudesnih osobina pčelinjeg voska koji prestavlja proizvod sa hiljadu namena. Žvakanje meda sa saćem ima višestruke koristi za organizam. Poseduje antibakterijsko, antiprotozično, antimikotičko, protivalergijsko i protiv upalno dejstvo. Narodna medicina pouzdano zna da je žvakanje voštane mase saća korisno za sluzokožu svih organa za disanje. Poboljšava imunitet i jača otpornost na prehlade. Svojim delovanjem utiče na sluzokožu usne duplje i čisti zube od kamenca. On prestavlja odlično sredstvo u borbi protiv upale sinusa, čisti pluća a bogat je i vitaminom A. Žvakanjem meda u saću jedan deo voska ostaje u organizmu, prolazi kroz creva, te utiče na zarastanje čireva i hemoroida.

 

Med u sacu je skuplji. Mnogo je skuplji od obicnog meda . Sama oprema i proces proizvodnje je skuplji u odosu samo na  proizvodnju meda. Potrebni su Vam  ramovi posebne velicine, spratovi posebe velicine, boksesi za med. Ali se dobija med i vosak ekstra kvaliteta.

Nas organizam ne sadrzi fermente koji razlazu vosak ( A to je sace). Vosak inace razlaze ferment CIRAZA koji u ljudskom organizmu ne postoji tako da ako pojedemo sace - vosak on se uopste ne preradi vec izadje u istom obliku u kojem je i usao u organizam.

 

Sada pogledajmo nesto drugo !!!


bakterije koje izazivaju tuberkulozu i mnoge druge bolesti a pogotovu bolesti disajnih organa imaju vostanu opnu koja ih stiti ali i koja ima garantuje da ih ljudski organizam nece unistiti vec obrnuto.

Kada jedemo sace koje je tesko za jelo ... ali kada ga jedemo cesce po malo...nas organizam reaguje i pocinje da u tragovima stvara ferment Cirazu kako bi moglo ono sto smo unijeli biti preradjeno.

Kada organizam stvori u tragovima ferment on rastvara-preradjuje vosak pa tako on "preradi" i vostanu prevlaku bakterija ako se usele u nas organizam a one bez te vostane prevlake ne mogu da zive i time smo ih se resili.

Dakle ZVACITE MED U SACU CESCE I MANJE I TIME CE TE SE SIGURNO DOBRO ZASTITITI OD NEKOLIKO VRLO OPASNIH BOLESTI...

Saće u medu - Med u saću prestavlja kombinaciju meda i voska u svetlom devičanskom saću tj u saću u kojem nije bilo izvodjenja legla. Kombinacija meda i voska prestavlja sinergiju lekovitih i hranjivih osobina meda i čudesnih osobina pčelinjeg voska koji prestavlja proizvod sa hiljadu namena. Žvakanje meda sa saćem ima višestruke koristi za organizam. Poseduje antibakterijsko, antiprotozično, antimikotičko, protivalergijsko i protiv upalno dejstvo. Narodna medicina pouzdano zna da je žvakanje voštane mase saća korisno za sluzokožu svih organa za disanje. Poboljšava imunitet i jača otpornost na prehlade. Svojim delovanjem utiče na sluzokožu usne duplje i čisti zube od kamenca. On prestavlja odlično sredstvo u borbi protiv upale sinusa, čisti pluća a bogat je i vitaminom A. Žvakanjem meda u saću jedan deo voska ostaje u organizmu, prolazi kroz creva, te utiče na zarastanje čireva i hemoroida.

Medni poklopčići u medu - Vosak je proizvod voštanih žlezda mladih pčela radilica. Pri poklapanju saća napunjenog zrelim medom, pčele koriste vosak, cvetni prah, propolis i sekret vilčnih žlezda. Prilikom otklapanja mednog saća skida se sloj meda koji sa sobom nosi sve upotrebljene lekovite sastojke pri poklapanju i voštane poklopce koji su upili sve mirise atmosfere košnice. Ovako smo dobili veoma moćni skup voska, meda i aromatičnih i lekovitih sastojaka. Vosak mednih poklopca je jedini vosak u koji nema sumnje da je sasvim pčelinji i da prethodno nije upotrebljen. Bakterije koje izazivaju tuberkulozu i mnoge druge bolesti, a pogotovo bolesti disajnih organa, imaju voštanu opnu koja ih štiti i garantuje da ih ljudski organizam neće uništiti. Kada žvaćemo i gutamo medne poklopce (vosak), česće i po malo, naš organizam reaguje i počinje da, u tragovima, stvara ferment Cirazu, koji će razoriti voštanu opnu bakterija koje su se uselile u naš organizam.



Istraživanja su pokazala da su medni poklopci efikasni u lečenju bakterijskih i virusnih bolesti nosno-grkljanske šupljine i gornjih disajnih puteva. Ne izaziva alergije, reguliše lučenje pljuvačke i povećava sekretnu i pokretnu funkciju želuca.
U narodnoj medicini se pouzdano zna da oni koji često žvaću medne poklopce retko oboljevaju od nazeba, upale sinusa i prehlade. 

 

 

Da li znate? Samo 2% ljudi iz celokupne populacije Zemlje je podložno alergijskim reakcijama na med